MEDSOCKS
Algemeen,  Arts-assistent,  Bachelor,  Master,  Shaya

MedSocks: kleurrijke sokken in het ziekenhuis!

Leestijd: 5 minuten

Iedereen is het er vast mee eens dat het opfleuren van een effen witte outfit in de zorg het beste gaat met kleurrijke sokken! Kijk ook vooral eens op de operatiekamers naar iedereens voeten en specifiek naar de sokken die worden gedragen. Vaak straalt het iemands persoonlijke smaak uit. En ondanks dat bloemetjes of zonnetjes op sokken erg vrolijk zijn, is het bij uitstek toepasselijk om sokken met een zorgthema te dragen. Heb je namelijk al eens sokken gezien met longen erop (voor de longverpleegkundige of -arts in spé)? Of sokken vol met tanden (voor de orthodontisten en tandartsen onder ons)? In de webshop van MedSocks worden deze, samen met nog tientallen andere prachtige sokken, aangeboden. Deze sokken thema’s zijn gekoppeld aan de verschillende medische specialismen en er is dus voor iedereen wat wils!

Het bedrijf MedSocks is opgezet in 2019 door twee geneeskundestudenten uit Rotterdam, namelijk Daniël van der Does en Miguel Jansen. Dit is een enorm mooi voorbeeld van ondernemen in de zorg naast het volgen van een studie en/of coschappen. De laatste tijd zijn de sokken van MedSocks ontzettend populair en dat snappen we zeker, want wat zijn het toffe sokken! Ideaal om onder een witte jas en broek te dragen in plaats van de saaie zwarte sokken die ik altijd draag. Kijk hieronder maar eens wat een verschil de sokken kunnen maken in een outfit.

In dit artikel wil ik jullie meenemen in mijn ervaring met de sokken van MedSocks. Ik heb zelf de sokken met de injectienaalden en de roze zorgsokken en heb deze een hele tijd gedragen in zowel de huisartsenpraktijk als in het ziekenhuis tijdens mijn coschap gynaecologie en obstretrie. 

Het ontwerp

De printjes vallen natuurlijk meteen op als ik scroll door de webshop. Longen, tanden, injecties, harten… Het leuke aan deze ontwerpen is dat de kleuren van het ontwerp mooi matchen met de kleur van de sokken. In het geval van de sokken met de injectienaalden is het opvallend dat de linker en rechtersok niet precies hetzelfde zijn. De ontwerpen zijn stuk voor stuk verschillend en zijn ook zelf ontworpen door de oprichters van MedSocks

Waar ik ook liep en ook al droeg ik geen klompen: meermaals kreeg ik te horen wat een toffe sokken ik aan had en werd er gevraagd waar ik deze sokken precies had gekocht. Niet alleen collega’s vonden de sokken leuk, maar ook patiënten (jong en oud) kunnen van de vrolijke sokken genieten. Grappig hoe mensen zich toch bewust zijn van wat iemand precies aan heeft qua kleding en dan ook specifiek de sokken. Dan besef ik mij weer hoe eenzijdig een witte outfit toch kan zijn.

De kwaliteit van de sokken

De stof van de sokken viel mij meteen op door de goede kwaliteit. Soms kan de stof van sokken erg dun zijn, maar dat is hier zeker niet het geval. De sokken zijn voor 75% gemaakt van katoen, voor 2% van elastaan (kunstvezel wat zich kenmerkt door de grote elastische rekbaarheid) en voor 23% van polyester. De sokken zijn stevig en zullen niet snel uitrekken als je er stevig aan trekt of na een aantal keren aan doen.

Wat ook handig is, is dat de verpakking een duidelijke wasinstructie bevat, namelijk binnenste buiten wassen op 30 graden (en niet in de droger stoppen!). Na enkele keren wassen blijven deze sokken nog steeds van goede kwaliteit en pluizen ze ook niet (wat sommige sokken wel doen, na een aantal keren wassen). Wel is er helaas bij één van ons een vlek op de sok ontstaan doordat de binnenkant van de schoen nat was geworden door het winterse weer en deze vlek heeft ze er helaas niet uit kunnen wassen. 

Warme voeten?

Ik vind het zelf erg belangrijk dat sokken goed koud bestendig zijn en ervoor zorgen dat mijn voeten de hele dag lekker warm blijven. Gelukkig heb ik geen koude voeten gehad door het dragen van de sokken en ze zijn dan ook ideaal om te dragen in de koude operatiekamers of tijdens een koude avond- of nachtdienst, maar ook in de huisartspraktijk waar het ook zeker fris kan zijn. Natuurlijk betekent dit niet dat de sokken helemaal geen lucht doorlaten. Je voeten zullen in ieder geval niet koud vatten. 

Populariteit en goede doelen

In het ziekenhuis kan je zelf ook niet om de sokken heen. Zo hebben twee van ons (arts-assistenten longgeneeskunde) de sokken als cadeau van de longafdeling gehad als gebaar van dank. Daarnaast zijn ze ook enorm populair in meerdere vriendengroepen om als cadeau te geven, niet alleen aan zorgverleners, maar ook aan andere vrienden die niet in de zorg werken. Dus kijk na het lezen van dit artikel eens om je heen in het ziekenhuis en probeer de sokken te spotten!

Wat MedSocks een ontzettend mooi bedrijf maakt, is dat zij een deel van hun opbrengsten doneren aan meer dan 20 goede doelen, zoals de Hartstichting, Pink Ribbon en KWF Kankerbestrijding. Op de webshop kan je heel overzichtelijk zien welke sokken gekoppeld zijn aan specifieke goede doelen. 

Conclusie

Samenvattend kunnen wij de sokken van MedSocks aan iedereen aanraden. Niet alleen omdat de sokken er ontzettend leuk uitzien, maar ook vanwege de goede kwaliteit. De sokken zijn op de website al vanaf €9,95,- te koop. De kwaliteit van de sokken voldoen zeker aan de prijs die je ervoor betaalt. De sokken zijn daarnaast tof om als cadeau te krijgen of om als cadeau te geven aan iemand anders. Daarnaast is dit ook een geweldige manier om bij te dragen aan goede doelen. Neem vooral een kijkje op de website van MedSocks voor alle verschillende ontwerpen of als je meer over hen wil lezen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *