Start hier

Leestijd: 3 minuten

Wat moet jij als lezer weten over deze website?

  1. 👨‍⚕️👩‍⚕️ How to “Dokter” is opgezet door een team van geneeskundestudenten en jonge artsen vanuit heel Nederland.
  2. ⁉️ Deze website is ontstaan uit het volgende idee: “wat had ik als eerstejaars (geneeskunde)student willen weten over mijn studie?” Veel geneeskundestudenten komen niet uit een familie van artsen of andere zorgverleners. Soms is het dus best lastig om op laagdrempelige manier antwoord op vragen te krijgen die niet zozeer gericht zijn aan docenten. Internet geeft helaas ook niet altijd antwoord op deze vragen. Wij hebben namelijk vaak genoeg in de google zoekbar “how to…” opgeschreven ;).
  3. 📢 Het doel van How to “Dokter”? A. Medisch studenten te helpen de studie zo soepel mogelijk te doorlopen, B. jonge zorgverleners te helpen tijdens de eerste stappen van hun carrière en C. om interessante, maar ook moeilijke onderwerpen, bespreekbaar te maken.
  4. 🙋 Wij hopen antwoord te kunnen geven op vragen die niet zo snel door docenten, of de opleiding, beantwoord kunnen worden.
  5. ✏️ Tot slot willen wij inside tips geven over niet alleen de bachelorperiode, maar ook over de masterperiode en de periode na het afstuderen.

Disclaimer: onze artikelen zullen zeker niet altijd hoogstaande literatuur vormen, laat staan kwalitatief wetenschappelijke reviews. En dat willen wij ook niet. Alle artikelen, hersenspinsels, recensies, ervaringen en tips zijn namelijk welkom!


Ontdek


Redactie

Oproep nieuwe leden

Geïnspireerd geraakt door de website? Wij zoeken altijd mensen die met ons mee willen denken over de toekomst van de website. Lijkt het je leuk om meer ervaring op te doen in schrijven, het runnen van een website/blog via wordpress of functioneren in een team? Stuur ons dan zeker een bericht. Ons team is eeuwig groeiend en heeft geen limiet. Neem HIER contact met ons op.


Vaste schrijvers en artikelen opsturen

Mocht jij interesse hebben om een artikel op te sturen, zodat deze gepubliceerd wordt, neem dan vooral contact met ons op! Dat kan via onze contactpagina (klik hier) of via onze social media (Instagram). Om artikelen op de website te publiceren hoef je zeker geen vaste schrijver te zijn. Eenmalige artikelen ontvangen wij namelijk net zo graag.

Belangrijk om te weten: op de website zullen geen artikelen gepubliceerd worden die hatelijke, racistische of discriminerende opmerkingen bevatten. Artikelen op de website moeten, ongeacht wat voor onderwerpen deze hebben, respectvol zijn tegenover de lezers en de personen of onderwerpen die genoemd worden in het artikel. De artikelen op onze website zullen voor zover mogelijk worden geanonimiseerd, mochten deze gevoelige informatie bevatten.

Er zullen geen kosten worden verrekend aan het publiceren van een artikel op onze website. Het schrijven en publiceren van een artikel is op geheel vrijwillige basis en zal dan ook niet monetair gecompenseerd worden. Deze website en de inhoud is tevens beschermd door copyright en overnemen van de inhoud van deze website is niet toegestaan.